İSTANBUL (AA) - Bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Telekom eSüper Lig'inde Süper Kupa'yı Fenerbahçe kazandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom, teknoloji alanındaki birikimini hayatın tüm alanlarına aktarmayı sürdürürken, futbolun ve sporun dijitalleşmesine öncülük etmeye devam ediyor.

Türkiye Futbol Federasyonu ile Türk Telekom eSüper Lig’i hayata geçiren şirket, bu yıl ilk defa düzenlenen Türk Telekom eSüper Kupa’nın da isim sponsorluğu ve yayıncılığını üstlendi.

Tivibu Spor'dan canlı yayınlanan finalde, Fenerbahçe 1-0 yenildiği maçın rövanşında Galatasaray'ı 5-2’lik skorla geçip şampiyonluğa ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Genel Müdürü Yardımcısı Zeynep Özden, şirket olarak Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik ederken dijitalleşen sporun getirdiği yenilikler odaklarına aldıklarını belirterek, "Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) iş birliğiyle tarihte ilk kez hayata geçirdiğimiz Türk Telekom eSüper Lig'in ikinci sezonu büyük bir heyecanla geçtiğimiz hafta final yaptı. eFutbolu geliştirmek, oyuncularımızın turnuva deneyimini artırmak amacıyla bu sezon yine tarihte bir ilke imza atarak GAMEON eTürkiye Kupası ve Türk Telekom eSüper Kupa’yı hayata geçirdik. Türk Telekom eSüper Kupa'nın ilk sahibi olan Fenerbahçe'yi kutluyor, mücadele veren tüm ekiplerimizi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

eSpor ekosisteminin öncelikli gerekliliklerinden olan 1000 Mbps yüksek hızlı fiber interneti Türkiye'nin her köşesine götürerek ülkenin dijital dönüşümünü oyun sektöründe de amaçladıklarını aktaran Özden, "Türk Telekom'un oyuncuların ihtiyaçlarını avantajlı tekliflerle karşılayan Playstore ile oyunseverlere sunarken, GAMEON markamız ile sektörün internet ve oyun odaklı etkileşimleri içeren daha entegre bir platformu oyuncuların hizmetine açtık. Türk Telekom olarak spora ve sporcuya destek vermeyi, yeni teknolojileri spora entegre etmeyi sürdüreceğiz." açıklamasını yaptı.

- Fenerbahçe, eŞampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek

Adana ve Hatay'da Gençlik Haftası kutlamaları başladı Adana ve Hatay'da Gençlik Haftası kutlamaları başladı

TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ise federasyon olarak futbola ilginin artmasını sağlayabilecek her projeye gereken önemi vermeye gayret ettiklerini kaydederek, "eFutbolun ülkemizde ve dünyada, özellikle de gençler arasında ne kadar popüler olduğunun bilincindeyiz. Bu doğrultuda Türk Telekom eSüper Lig, GAMEON eTürkiye Kupası ve bugün burada hep beraber takip ettiğimiz Türk Telekom eSüper Kupa'yı hayata geçirerek eFutbol ile ülkemiz arasında bir köprü kurulması adına somut ve önemli adımlar attığımızı düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe'yi Türkiye'yi temsil edeceği eŞampiyonlar Ligi ve FC Pro Dünya Şampiyonası Play-In Turu'nda başarılar dilediğini belirten Altıntop, "Sponsorumuz Türk Telekom'a, Türk futboluna yaptığı değerli katkılardan ötürü teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca eFutbol'a yatırım yapan tüm kulüplerimizi de kutluyor, önümüzdeki sezon için her birine teker teker başarı dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.