Vali Mükerrem Ünlüer ile Göksun, Elbistan, Ekinözü, Nurhak ve Çağlayancerit’te bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Kahramanmaraş’ımıza 82 bin kalıcı konut ve 30 bin de köy evi inşa ediliyor. Hamdolsun kalıcı konutlarımız hızla yükseliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın kalıcı konutların teslimi noktasında belirlediği 1 yıllık hedef doğrultusunda çalışmalar hızla sürüyor. İnşallah bir yıl içerisinde kalıcı konutların büyük bir çoğunluğu tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Vali Mükerrem Ünlüer ile Göksun, Elbistan, Ekinözü, Nurhak ve Çağlayancerit’te bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan ve İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman’ın da yer aldığı programda Başkan Güngör ve Vali Ünlüer, Göksun’da Yantepe ve Elbistan’da Karaelbistan TOKİ Konutlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Kalıcı konutların son durumuna ilişkin bilgi alan heyetin sonraki durağı ise Ekinözü oldu. Ekinözü’nde mahalle konağı, kaymakamlık, aşağı ve yukarı içmeler ile sağlık turizm tesisinde incelemelerde bulunan heyet, ziyaretlerini Nurhak’ta sürdürdü. Hükümet Konağı, Merkez Camii, Atıksu Arıtma Tesisi, Kullar ve Tatlar mahalleleri ile Kaletepe Üs Bölgesi’ni ziyaret eden Başkan Güngör, Vali Mükerrem Ünlüer ve beraberindeki heyet, son olarak Çağlayancerit’e geçti. Çağlayancerit Belediyesi’ni ziyaret eden heyet, ilçeye kazandırılan Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisi’nde de incelemelerde bulundu.

Kalıcı Konutlar Belirlenen Sürede Bitirilecek

Elbistan’da yapımı devam eden kalıcı konut alanında gerçekleştirilen incelemeler sonrası açıklamalarda bulunan Vali Mükerrem Ünlüer, “Elbistan ilçemizdeki kalıcı konutlarda incelemelerde bulunduk. Yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgiler aldık. İnşallah kalıcı konutlar taahhüt edilen sürede bitirilerek hak sahiplerine teslim edilecek” dedi.

Ekim Ayı İçerisinde Konutların Teslimine Başlanacak

Kalıcı konutların hızla yükseldiğini ve hedeflenen sürede tamamlanacağını vurgulayan Başkan Hayrettin Güngör, Sayın Valimizle birlikte Göksun ve Elbistan’da yapımı devam eden TOKİ Konutlarını mahalinde inceledik. Kahramanmaraş’ımıza 82 bin kalıcı konut ve 30 bin de köy evi inşa ediliyor. Hamdolsun kalıcı konutlarımız hızla yükseliyor. Göksun’da bin 500 konutumuz tamamlanmak üzere. Elbistan’ımızda da 3 bin 616 konut yapılıyor. TOKİ çok yoğun bir çalışma yapıyor. Yetkililer Ekim ayı içerisinde konutların bir kısmının teslim edileceğini belirtti. Bu da bizim için son derece mutluluk verici. Sayın Cumhurbaşkanımızın kalıcı konutların teslimi noktasında belirlediği 1 yıllık hedef doğrultusunda çalışmalar hızla sürüyor. İnşallah bir yıl içerisinde kalıcı konutların büyük bir çoğunluğu tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek” diye konuştu.

Çağlayancerit Cevizi’nin Katma Değerini Artırıyoruz

Çağlayancerit Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisi’nde gerçekleştirilen incelemeler sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Güngör, “Büyükşehir Belediyemiz ve DOĞAKA iş birliğiyle ilçemize kazandırdığımız Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisinde incelemelerde bulunduk. Geçtiğimiz yıl hizmete giren tesis, ilçemiz ve bölge için son derece önemli bir yatırım. Şehrimizde AB coğrafi işareti alan ilk ürün olan Çağlayancerit Cevizi’nin katma değerini artırmak için kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Bu tesis de cevizin katma değerinin artırılmasına son derece katkı sağlayacak. Üreticilerimize ve tesiste emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çağlayancerit İçin Önemli Bir Yatırım

Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, “Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisi, ilçemiz için son derece önemli bir yatırım. İnşallah tam kapasite ile hizmet vermeye başladığında cevizimizin katma değerini daha da artıracağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.