Ceyhan Nehri'nde yüzen su samurları cep telefonuyla görüntülendi

Ceyhan Nehri'nde yüzen su samurları cep telefonuyla görüntülendi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, su samurlarının Ceyhan Nehri'nde yüzdüğü anlar cep telefonuyla kaydedildi.

Esentepe Mahallesi Ceyhan Nehri kıyısında kendisine ait bahçede zaman geçiren Turgut Akbaş, suda iki hayvanın yüzdüğünü fark etti.

Gazetecilere, cep telefonuna görüntülerini kaydettikleri hayvanın su samuru olduğunu öğrendiklerini söyleyen Akbaş, şunları anlattı:

"Su samurları zamanla bize alıştı, sürekli gelip gitmeye başladılar. Çok güzel hayvanlar. Zararsızlar, sadece balık yiyorlar. Herkesin bunların zararsız olduklarını bilmesi gerekir. Nesli tükenmekte olan bir hayvan türü olduğu için korumamız gerekiyor. Dört su samurunu birlikte hareket ederken gördüm. Su samuru gördüğümü söylediğimde gelip izlemek isteyenler oldu, bazen bahçeme gelenler tesadüfen gördüğünü söyledi. Her zaman gözükmüyorlar. Bazen gelip oyun oynayıp, balık tutup geri gidiyorlar."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.