Dünya tarımının nabzı Orhangazi'de atacak

- OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem:- "Hektaş'ı yeniden konumlandırarak başladığımız çalışmalarla tarımda yenilikçi uygulamalara öncülük eden ve hayata geçiren bir şirketi ülkemize kazandırdık"

Dünya tarımının nabzı Orhangazi'de atacak

İSTANBUL (AA) - OYAK Grubu şirketlerinden Hektaş, dünyadan bitki koruma alanında uzman bilim insanlarını ağırlayacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2. Uluslararası Moleküler Bitki Koruma Kongresi (IMPPC2023), 15-18 Mayıs tarihleri arasında Hektaş'ın Bursa Orhangazi'deki Ar-Ge merkezi Farming, Analysis, Research & More (F.A.R.M.) tesisinde gerçekleştirilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Ankara Üniversitesi ve Hektaş'ın iş birliğinde gerçekleştirilecek etkinlikte, moleküler entomoloji, bitki patolojisi ve yabancı ot bilimi alanlarında uzman 81 yabancı davetli konuşmacı sürdürülebilirlik odağında tarımda yenilikçi uygulamaları tartışacak.

167 sözlü sunum, 53 posterli sunumun gerçekleştirileceği kongrede, 40 yerli ve yabancı sektör paydaşı da sergi alanında yer alacak.

Bini aşkın katılımcının takip edeceği kongrede dsRNA-bazlı yeni nesil pestisitlerden örümcek zehrinden geliştirilen insektisitlere kadar birçok yenilik tanıtılacak.

Etkinliğin açılış konuşmasını, 2006'da RNA etkileşimi üzerine yaptığı çalışmalarla Nobel Tıp Ödülü'nü alan ABD'li Biyoloji Profesörü Craig Mello yapacak.

Kongre tarımsal üretimde önemli verim kaybına yol açan zararlı böcekler, hastalık etmenleri ve yabancı otların mücadelesinde çevre dostu biyolojik ve moleküler yaklaşımların öne çıktığı bir dönemde toplanıyor.

Kongre, yenilikçi biyomoleküler bitki koruma stratejilerinin dünyaya tanıtımını sağlayan en önemli platform olarak tanımlanıyor.

Hektaş'ın Orhangazi'de 607 dönümlük alana kurulu olan Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi'nde Ar-Ge ve tohum ıslah çalışmalarının yanı sıra 350 çeşit bitkinin yer aldığı tarımsal üretim alanı bulunuyor.

Tesiste misafir edilen üreticilere Hektaş'ın geliştirdiği sürdürülebilir ve yenilikçi teknikler uygulamalı olarak gösteriliyor. Merkezde 2022'de 5 bini aşkın üreticiye uygulamalı eğitim verildi.

- "Kongre, bir kilometre taşı olacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, Hektaş'ın Türkiye'ye kazandırdığı dünyanın sayılı Ar-Ge merkezlerinden F.A.R.M.'da uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Son yıllarda dünyada sürdürülebilir tarım ve gıda güvenliğiyle ilgili farkındalığın yükseldiğine dikkati çeken Erdem, şunları kaydetti:

"Hektaş'ı yeniden konumlandırarak başladığımız çalışmalarla tarımda yenilikçi uygulamalara öncülük eden ve hayata geçiren bir şirketi ülkemize kazandırdık. Son 7 yılda geliştirdiğimiz yaklaşım ve bu doğrultudaki stratejik hamlelerimizle Tarım 4.0 dönüşümüne imza atan Hektaş, bugün ulaştığı noktada Tarım 5.0'a yön veriyor. Tarımın geleceği yalnız tarlalarda değil, Ar-Ge merkezlerinde teknoloji ve bilimle belirleniyor. Hektaş ile sadece bugünün değil geleceğin projelerini ve çiftçilerini de hazırlıyoruz. Ev sahipliğini üstlendiğimiz kongrede, alanlarında uzman bilim insanlarının bitki koruma stratejilerine yeniden yöne vereceğine inanıyoruz. Bu kongre, bitki korumada inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarıyla ilgili bir kilometre taşı olacak."

Anahtar Kelimeler:
OYAKHektaş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.