Pırlanta Derecelendirme Eğitimi sertifika töreni düzenlendi

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaklaşa finanse ettiği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürüttüğü Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen ‘Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi Projesi’ kapsamında, ‘Pırlanta Derecelendirme Eğitimi’ sertifika töreni düzenledi.

Pırlanta Derecelendirme Eğitimi sertifika töreni düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Kahramanmaraş Kuyumcular Odası ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının ortaklaşa yürüttüğü 3,5 milyon Euro bütçeli proje kapsamında, Altın Şehir Küçük Sanayi Sitesi içerisinde kurulan Gemoloji Laboratuvarı'nda görev alacak KSÜ öğretim elemanlarına yönelik dünyanın önde gelen pırlanta sertifikalandırma firmaları tarafından verilen eğitim sonucunda başarılı olan tüm katılımcılara sertifikaları törenle verildi.

Törende konuşan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, sertifika almaya hak kazanan tüm öğretim elemanlarını tebrik etti. “Kahramanmaraş altın başta olmak üzere tüm değerli taşlarla ilgili uluslararası nitelikte Gemoloji Laboratuvarına kavuştu.” diyen Rektör Can,  Gemoloji Laboratuvarında bundan sonraki aşamada altın ve diğer değerli taşların değerlerinin belirlenmesi ve sertifikalandırma işlemlerinin yapılacağını ifade etti.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu ise Kahramanmaraş’ın altın işlemede İstanbul’dan sonra ikinci büyük merkez olduğunu hatırlatarak, buna ek olarak Gemoloji Laboratuvarı vasıtasıyla altın ve değerli taşlarla ilgili her türlü işlemin Kahramanmaraş’ta yapılabileceğini belirtti.

Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz de Türkiye’de nadir bulunan bir laboratuvara sahip olduklarının altını çizerek, projenin önemine vurgu yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.