ANTALYA (AA) - Alanya Entegre Katı Atık Değerlendirme Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi'nde, hizmete alındığı 2002 Temmuz ayından bugüne kadar 81 bin 809 ton evsel katı atığın bertaraf edildiği, çöpten elektrik üretimine de başlanan tesiste yaklaşık 2 bin 894,61 MW enerji üretildiği bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, örnek çevreci projelerden olan Alanya Entegre Katı Atık Değerlendirme Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi ile Alanya'nın çöp sorunu çözülüyor.

Alanya'nın yanı sıra Gazipaşa, Akseki, İbradı ve Gündoğmuş ilçelerinin evsel katı atıklarının bertarafını gerçekleştirecek tesiste çöpten de elektrik enerjisi üretiliyor.

Tesisin, 13 Temmuz 2020 tarihinde tamamlanarak çöp alımına başlanan 1. etap depolama sahasında bugüne kadar toplam 81 bin 809 ton evsel katı atık bertaraf edildi.

Enerji üretimine yönelik ünitelerin inşaatının 19 Kasım 2020'de tamamlandığı tesiste o tarihten bu yana yaklaşık 2 bin 894,61 MW enerji üretildi.

Nihai olarak günde 1000 ton evsel katı atık bertaraf kapasitesine ve saatlik 5.66 MW üretim kapasitesine sahip tesiste, tam kapasitede 16 bin konutun enerji ihtiyacını karşılayacak kadar enerji üretimi gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında ayrıca 420 ton kapasiteli biyo-metanizasyon ile 10 ton kapasiteli tıbbi atık sterilizasyon tesisi de bulunuyor.