ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, eylül ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirmek üzere toplanan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, 35 gündem maddesini karara bağladı.

CHP Grup Sözcüsü Cansel Çevikol'un 4 yıldır meclisin ilk kez 35 gündem maddesi ile toplandığını söylemesi üzerine, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Artık finale geliyoruz herhalde ondan. Görev süresinin sonuna doğru demek ki yapılacak işlerin çoğu tamamlanmış, gündem maddeleri de ortalama olarak azalıyor. Aslında bu güzel bir durum." dedi.

Başkan Türel, toplantıda bazı basın-yayın organlarında "anılar yıkılıyor" şeklinde yer alan Işıklar'daki Kapalı Spor Salonu yerine yapılacak Kent Müzesi ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Kapalı spor salonunun yıkılmadığını, dış cephesi aynen korunarak Kent Müzesi'ne dönüştürüldüğünü belirten Türel, şunları kaydetti:

"Konuşanların hepsinden 50 kere daha fazla o salonda ben basketbol oynamış birisiyim. Kent müzeleri bir şehrin hafızasını yok etmez aksine gelecek nesillere taşır. Biz orada Kent Müzesi yaparak şehrin hafızasını koruyacak bir adım atıyoruz. Geçmişte CHP'li belediyenin yapmış olduğu proje iyi değil diyorlarsa CHP'liler onu açıklasın. Biz iyi olduğuna inanıyoruz ve uyguluyoruz. Kent Müzesi ile şehrin hafızasını koruyacağız."