HATAY (AA) - AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hassa ilçesine 50 yataklı yeni devlet hastanesi yapılacağını duyurdu.

Yayman, yaptığı yazılı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı sırasında Hassa'nın güvenlik güçlerine kucak açtığını hatırlattı.

Hassa ve Hassalıların hizmetin en güzelini hak ettiğini kaydeden Yayman, şu ifadeleri kullandı:

"Hastanemiz için 2018 yılında 5 milyon 500 bin lira ödenek ayrıldı. Hassa'daki en önemli ihtiyaçlardan biri de Devlet Hastanesiydi. Seçim döneminde söz verdiğimiz gibi devlet hastanemizin kısa sürede bitirilmesinin takipçisi olacağız. İnşallah hastanemizin tamamlanması ile birlikte Hassa'nın en büyük sorunlarından birini çözmüş olacağız. Artık Hassalılar sağlık hizmeti almak için başka ilçelere gitmek zorunda kalmayacak."

Hassa'nın cazibe merkezi olacağını belirten Yayman, Türkiye'nin 2023 hedefinde ilçenin önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Yayman, 2018 yatırım programına alınan Hassa tüneli ile kentin kaderinin tamamen değişeceğine vurgu yaparak, "Hassa tünelinin açılması ile ilçeye yapılacak organize sanayi bölgesi binlerce gencimize yeni iş kapısı sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu.