Türkiye'nin ilk yerli üretimi otomobiller için yoğun talep oluştu.

Kahramanmaraş’lı iş adamı Zekeriya Yılmaz Sayın Cumhurbaşkanımızın yerli ve milli sanayi hamlesine bir nebze de  olsa katkı sağlayabilmek, ülkemizin yerli üretimine destek olabilmek için üretilecek otomobillerden 20 tane almak istiyorum dedi. Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Akaryakıt, Otomotiv ve Emlak sektöründe faaliyet gösteren çevresinde Kürt Zekeriya olarak bilinen Zekeriya Yılmaz; bu projeye destek vermek için 20 tane almak istiyorum dedi. 

Yerli otomobil için bugüne kadarki en yüksek taahhüt İstanbul Ticaret Odası’ndan geldi. Aralık ayında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İTO Başkanı İbrahim Çağlar, İTO üyeleri olarak yerli otomobilden 200 bin adet almayı taahhüt ettiklerini açıklamıştı.

İTO’nun ardından yerli otomobilde Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) ve Önder İş Dünyası Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÖNSİAD) 5’er bin adet, Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) bin adet, Mersin Girişimci İşadamları Derneği (GİAD) 200 adet, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, 100 Çorum Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, Sivas Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi ise 100’er adet, Afyonkarahisar Belediyesi ile Samsun’un Atakum Belediyesi ise 25’er adet alım garantisi vermişti. Özel sektörden ise Best Grup 10 adet yerli otomobil alacağını ilan etmişti.