Afşin C Termik Santrali’ne bölge halkı karşı çıktı

Kahramanmaraş/Afşin (SHA) - Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine yapılması planlanan Afşin C Termik Santrali için bölge halkının başlattığı hukuk mücadelesi devam ediyor.

Afşin C Termik Santrali’ne bölge halkı karşı çıktı

İlçede bulunan Afşin-Elbistan A ve B termik santrallerinin ardından yapılacak olan üçüncü santralin iptali için bölge halkı, dava açtı. Yapılması planlanan üçüncü termik santralinin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu sonuçlanmasına yönelik bölge halkı tarafından kararın durdurulması için açılan dava sonucunda mahkeme heyeti ve 7 profesör bilirkişi Afşin’e gelerek bölgede keşif yaptı. 

Afşin C santrali yapım sahasında yaşayan vatandaşlar adına Kahramanmaraş İdare Mahkemesine açılan dava dosyası ile Tema Vakfının açtığı diğer dava dosyalarıyla birlikte Altunelma Mahallesinde keşif yapıldı.

Keşfe mahkeme heyeti ile birlikte çevre, meteoroloji, harita, kimya, jeoloji, ziraat, hidroenerji alanlarında uzman İstanbul Teknik Üniversitesi ,Yıldız Teknik Üniversitesi ve Çukurova Üniversitelerinden 7 profesör bilirkişi katıldı.

Bilirkişi heyeti C santralinin yapımı hakkında ÇED olumlu raporu hakkında rapor düzenleyip mahkemeye sunacak.

Bölgede gerçekleştirilecek keşfin ardından Afşin C Termik Santralinin ÇED kararının yürütülmesi veya durdurulması kararı alınacak.

Anahtar Kelimeler:
KahramanmaraşAfşinCSantal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.