Vali Coşkun mesajında, ‘Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlattığı büyük adımın 104. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

Esareti kabul etmeyen, Aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımı ve tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs, Cumhuriyetimizin kuruluş müjdesi, milletimizin istiklalinin umut ışığı olmuştur.

104 yıl önce bugün, Samsun’da tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, halka halka yayılan ışığıyla tarih yürüyüşümüzde yolumuzu ve ufkumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

Toplumsal bilinci yüksek, istiklal ve istikbale yönelik hedefleri olan, milli birlik ve beraberliğimize, geçmişimizden getirdiğimiz değerlere sahip çıkan erdemli bir nesil, geleceğini sağlam temeller üzerine inşa eden Büyük ve Güçlü Türkiye’nin en önemli güvencesidir. Bu büyük sorumluluğun bilinci içinde olan gençlerimizin, tarihimizden ve değerlerimizden aldıkları güç ve ilhamla, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için aynı şuurla gayret edeceklerine olan inancımız tamdır.

İstikbale yönelik hedefleri olan milli birlik ve beraberliğimize milli değerlerimize sahip çıkan bir nesil, aynı zamanda güçlü Türkiye’nin en büyük güvencesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşımızın kahramanları olmak üzere, vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, sevgili gençlerimizin ve vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.’ Dedi.