Belen'de eğitim toplantısı yapıldı Belen'de eğitim toplantısı yapıldı

Kahramanmaraş/Pazarcık (SHA)- Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçe Kaymakamı Muhammed Kaya, 6 Şubat depremi sonrasında depremzedeler için Okçular Vakfı tarafından kurulan oba çadırlarını ziyaret etti. 
Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam Kaya, oba kentte konaklayan depremzede vatandaşlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi ve yapılacak çalışmaları planladı.
Okçular Vakfı tarafından kurulan oba kentte, banyolu 36 metrekarelik 100 çadır bulunmakta olup, bu çadırlarda 700 depremzede konaklıyor. 
Ayrıca özel izolasyonlu çadırlarda 2+1 odanın yanı sıra banyo bulunmakta, çocuklar için özel alanlar, wifi internet hizmeti, rehabilitasyon merkezi, kafeteryalar ve güvenlik noktası gibi imkanlar sunuluyor. Ayrıca oba kentte 100 adet tuvalet bulunmaktadır. Oba kent yönetim alanı ise, kentin ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılıyor.
Kaymakam Kaya'nın ziyareti sırasında, oba çadırlarında kalan vatandaşların ihtiyaçları gözden geçirilerek kış mevsimi öncesi alınacak tedbirler planlandı. Bu ziyaretlerle birlikte, depremzedelerin kış koşullarında daha iyi şartlarda konaklamalarını sağlamak amacıyla gerekli adımlar atılmış oldu.