Mercedes-Benz, Türkiye'de 210 milyon TL'lik yatırımla parça lojistik merkezi açtı Mercedes-Benz, Türkiye'de 210 milyon TL'lik yatırımla parça lojistik merkezi açtı

Kocaeli (SHA)- Kocaeli’de faaliyet gösteren deprem bölgesi il dernekleri Kocaeli MaraşDer öncülüğünde anma ve anlama programı düzenleyecek.
6 Şubat 2024 Salı günü Kocaeli Kahramanmaraş Kültürünü Tanıtma Eğitim ve Kültür Derneği (Kocaeli MaraşDER) öncülüğünde, deprem bölgesi il hemşehri dernekleri ile birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi destekleriyle, farkındalık programları düzenlenecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kocaeli Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı Enis Göçer Şunları söyledi; “Tarifi imkansız acılar yaşadığımız Asrın Felaketi üzerinden neredeyse 1 yıl geçmiş olacak. Başta yakınlarımız ve tanıdıklarımız olmak üzere tüm hemşehrilerimiz büyük acılar çektik.Ulusal benliğimizi etkileyen böylesi bir afeti atlatıp, hayata devam etmeye başlamak da sanıldığı kadar kolay olmayabiliyor. Devletimizin imkanlarıyla beraber, kahraman şehrimiz adına ve şanına yakışır şekilde dirilecek. Üretimi ve ticaretiyle birlikte kültürel özelliği ile gururlandığımız şehrimiz umuyoruz ki  küllerinden doğacak.
Depremde hayatını kaybedenleri anacağımız programda aynı zamanda Deprem gerçeğini anlama ve anlatma  adına da stantlar kuracağız. Deprem bölgelerinde arama kurtarma faaliyetleri yürütmüş olan kuruluşlar stantlar açarak deprem farkındalığına dikkat çekecekler. Stantlarda o gün neler yaptıklarını ve deprem tedbirleri konusunda neler yapılması gerektiğini ziyaretçilere anlatacaklar. Fotoğraf sergisinin de yer alacağı etkinlik sırasında deprem bölgesinde görev yapmış yemek tırları da yerini alacak ve vatandaşlara ikramlar dağıtılacak. 12.00’de İzmit Fevziye Camiinde başlayacak programın hemen ardından gıyabı cenaze namazı ve basın açıklaması gerçekleştirilecek” dedi.