MERSİN (AA) - Mersin'de, Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu üyelerince, ihtiyaç sahibi çocuklara kıyafet ve ayakkabı yardımı yapıldı.

Ödüllü oyuncu ve yönetmen Ümmiye Koçak öncülüğündeki topluluk, Avusturya Gönüllüleri Derneği desteğiyle ihtiyaç sahibi çocuklar için bir etkinlik düzenledi.

Etkinlikte çocuklarla bir araya gelen Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu üyeleri, çocuklara kıyafet ve ayakkabının yanında bayram harçlığı da verdi.

Topluluk adına konuşan Ümmiye Koçak, ihtiyaç sahibi çocukları sevindirerek bayram geleneklerini yaşatmayı hedeflediklerini söyledi.

Yaklaşık bir aydır bu etkinlik için hazırlandıklarını ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uyduklarını belirten Koçak, "Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu olarak, bayramı biraz erken kutladık. Eski adet ve geleneklerimizi elimizden geldiğince yaşatmaya çalıştık. Mendillere para koyduk. Küçüklere ayrı, büyüklere ayrı dağıttık. Çikolata ve şeker de dağıttık. Sabahtan beri bizim köyde bayram vardı. Bu adetlerimiz, geleneklerimiz unutulmasın. Çocukların gözlerindeki sevgiyi gördük ve çok mutlu olduk." diye konuştu.