Kahramanmaraşlı Kanal D Muhabiri İbrahim Konar’a Hollanda’dan ödül 

Kahramanmaraşlı Kanal D Muhabiri İbrahim Konar’a Hollanda’dan ödül 

Kahramanmaraş(SHA)- Hollanda’da her yıl geleneksel olarak yapılan Altın Lale Ödül Töreni ve Cumhuriyet Balosunun bu yıl 7.si muhteşem bir törenle Den Haag’ta gerçekleşti. Sunuculuğunu ünlü sunucu Sa Baran’ın üstlendiği tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve akabinde  Hollanda marşı ile başladı.
Cüneyt Arkın anısına düzenlenen 7. Altın Lale Ödül Töreni, Cüneyt Arkın’ı anlatan film gösterileriyle devam etti.
‘Cüneyt Arkın Onur Ödülü’ Cüneyt Arkın’la son televizyon röportajı yapan Türkiye’den Kanal D Haber Muhabiri İbrahim Konar’a verildi. 
Konar’ın ödülünü Rotterdam Başkonsolosluğu Konsolos Muavini Sayın Ali Erbaş takdim etti.
İbrahim Konar konuşmasında Cüneyt Arkın’ın son kitabı “Benim Kahramanım Türk Halkıdır”ın önsözünü okudu. 
Hollanda’da heykeli dikilen ilk Türk olan Alihan Uzun’un ödülünü ise İbrahim Konar takdim etti.
Altın Lale Ödülü  Türk Pop Müziğinin sevilen sesi Yonca Evcimik’e verildi.
Günün anlam ve önemini anlatan açılış konuşmasını, Türkiye Cumhuriyeti Rotterdam Başkonsolosluğu Konsolos Yardımcısı Sayın Ali Erbaş gerçekleştirdi. Altın Lale Onursal Başkanı Bülent Türker ise yaptığı konuşmada; “Amacı sadece Cumhuriyet’in değerlerini Türkiye dışında tüm dünyada  yaşatmak olan ve her yıl binlerce çocuğu giydiren ve sahipsiz canlara, sokak hayvanlarına destek olan vakfımız, Hollanda ve Türkiye tarafından kabul edilen resmi bir vakıf olarak hizmete devam etmektedir. Amacımız başarılı kişi ve kuruluşları ödüllendirmektir” dedi. 
Geçtiğimiz yıllarda Naim Süleymanoğlu, Türkan Şoray, Ediz Hun, Nükhet Duru ve Fatma Girik gibi ünlü isimlerin katıldığı ödül törenine, bu yıl Türk pop müziğinin sevilen ismi Yonca Evcimik katıldı. Müzik kariyerinin yanı sıra hayvan hakları savunucusu olan Yonca Evcimik,  Altın Lale Onur Ödülüne layık görüldü. Hollanda‘da yaşayan Türk hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Evcimik, gecede en sevilen şarkılarını seslendirdi. Geceye katılan bir diğer ses sanatçısı Ülkü Dursun’un muhteşem konseri ile Atamızın sevdiği parçalar seslendirildi. Utrecht Turquaze halk dansları topluluğunun gösterileri ise geceye renk kattı.
 Birçok ülkeden gelen basın mensuplarının takip ettigi gecede, Miss Türkiye Globall Universe 2023 güzeli Merve Üret ve Belçika Güzeli Chaira Vanderveeren gibi sanat, siyaset, spor ve iş dünyasından çok özel konuklar boy gösterdi. Gecede, Türk futboluna damga vuran dört büyük takımın imzalı formaları, geliri sokak hayvanları ve engelliler yararına aktarılmak üzere açık artırmayla satıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.