AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama: AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye'nin öncülüğünde İslam birliğinin ayağa kaldırılması gerektiğini söyledi.

Erbakan, Samsun Konteyner Çarşısı'nda esnafla bir araya geldi. Daha sonra partisinin İl Başkanlığını ziyaret eden Erbakan, konuşmasında, Gazze'de hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılarda birçok kadın ve çocuğun hayatını kaybettiğini hatırlatan Erbakan şöyle konuştu:

"Tabii ki biz millet olarak bir taraf zalim, bir taraf mazlumken taraflar aralarında anlaşsınlar, barış yapsınlar, diyemeyiz. Biz tarafsız kalamayız. Biz her iki tarafa da eşit mesafedeyiz diyemeyiz. 'Biz taraf olamayız.' diyemeyiz. Bizim ecdadımız asırlar boyunca dünyadaki bütün olaylarda mazlumun yanında taraf oldu, Hakk'ın yanında taraf oldu, ezilenin yanında taraf oldu. Endonezya'dan Afrika'ya kadar dünyanın neresinde bir zulüm varsa bunları durdurmak için bizim ecdadımız asker gönderdi, donanma gönderdi. Biz ecdadımız gibi mazlumun, ezilenlerin, hakkın ve haklının yanında yer alıyoruz."

Müslüman ülkelerde ABD üslerinin kapatılması gerektiğini savunan Erbakan partisinin yerel seçimlerde iktidar olacağına inandığını ifade etti.

Seçimlerde bu kente güvenlerinin tam olduğunu dile getiren Erbakan, Kahramanmaraş'ın dertleriyle dertlenmek, kenti daha yaşanabilir hale getirmek istediklerini kaydetti.