CHP’li Ali Öztunç, Başkan Hayrettin Güngör’ü istifaya davet etti

Kahramanmaraş (SHA) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, düzenlediği basın toplantısında Kahramanmaraş gündemiyle ilgili değerlendirmede bulunarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ü istifaya davet etti.

CHP’li Ali Öztunç, Başkan Hayrettin Güngör’ü istifaya davet etti

Kahramanmaraş Kalesi’nde yer alan tesislerde düzenlenen toplantı, CHP İl Başkanı Esat Şengül’ün açış konuşmasıyla başladı. 
“Kahramanmaraş’ın büyük bir sorunu var”
Ardından söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ta yerel seçimlerde verilen sözleri hatırlatarak, “Kahramanmaraş’ın büyük bir sorunu var. Hayrettin Güngör sorunu var maalesef. Hayrettin bey belediye başkanı olduğunda, belediyeciliğin kitabını yazdığı söylendi. Hizmet edeceği söylendi. Şehri kalkındıracağı, şehre büyük yatırımlar yapacağı, şehri çok farklı noktalara getireceği söylendi. Ama anladık ki, Hayrettin bey sadece kitap yazmış başka bir şey yapmamış. Hayrettin Güngör, benimle yarıştığı yerel seçimlerde içerisinde vaatler olan bir kitapta ‘gönül işi’ diyor. Hayrettin bey gönül işini yanlış anlamış” dedi. 
“Kahramanmaraş’ın 5 yılı heba oldu”
Öztunç, konuşmasının devamında ise, “Kahramanmaraş’ın 5 yılı heba oldu. Belediyeciliğin kitabını yazdım diye gelen vatandaş, maalesef Kahramanmaraş’a çok büyük kötülük yapıyor. Benim kendisine bir önerim var. Sayın Güngör, yolun neresinden dönersen kardır. Beceremiyorsun, yapamıyorsun, yönetemiyorsun. Devlet memuru gibisin. Kahramanmaraş’a zerre kadar sevdası varsa, istifa eder. Şehrin 2,5 yılı gitti geriye kalan 2,5 yılını kurtarmış olalım. Önümüzdeki dönem zaten o koltuğa Ali Öztunç oturacak. Ben düzelteceğim zaten” diye konuştu. 
“Kahramanmaraşspor sürgüne gönderildi”
Kahramanmaraşspor’un durumuna hakkında değerlendirmede bulunan Öztunç, “Her seçim meydanında gelip bunlar, biz Kahramanmaraş’a şöyle stat yapacağız dedi mi? Hayır Ali Öztunç, AK Parti’nin Kahramanmaraş’a stat sözü yoktur diyemez. Ellerinde fotoğraflarla işte bu olacak dediler. Ne oldu stat? Bırakın stat yapmayı elimizdekini aldılar. Kahramanmaraşspor maçlarını Osmaniye’de oynayacak. Bundan daha büyük bir ayıp olmaz, olamaz. Şehrinin bir futbol takımı var. Onu da AK Parti, sürgüne gönderiyor Osmaniye’ye. Okuyunca çok üzüldüm. ‘Fatma Şahin gel el atta Kahramanmaraş’ı kurtar’ diye yorum yapılmış. Fatma Şahin’e mecbur bırakılır mı bu memleket” ifadelerine yer verdi. 
“Kahramanmaraş çok büyük bir deprem yaşayabilir“
Açıklamasında Kahramanmaraş’ın büyük bir deprem riskiyle karşı karşıya olduğuna hatırlatan Öztunç, “Kahramanmaraş ciddi deprem bölgesi uyarıyorum, Bingöl’den başlayıp buradan geçip Hatay’a giden fay hattı yüzyıllardır kırılmamış. Her an kırılabilir. Kahramanmaraş çok büyük bir deprem yaşayabilir. Çok büyük bir sıkıntı olur bu durum. O yüzden biran evvel depremle ilgili tedbir almamız gerekiyor” dedi.
“AK Parti demek zam demektir artık”
AK Parti’nin hükümet politikalarını eleştiren Öztunç, “Ekonomi bitmiş durumda, millet perişan. Yüzde 21 büyüdük diyor AK Parti. AK Parti’nin yüzde 21 büyüdük dediği gün doğalgaza yüzde 15 zam yapıldı. Hayırlı uğurlu olsun. Doğalgaza yüzde 15 zam, elektriğe de zam geliyor ve AK Parti büyük diyor. AK Parti demek zam demektir artık” diyerek sözlerini tamamladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.