İSTANBUL (AA) - TARSİM yetkilileri, Özbekistan heyetiyle çevrim içi toplantılarda buluştu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve TARSİM Genel Müdürü Bekir Engürülü, TARSİM Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çelik , Hayvan Hayat Sigortaları Grup Müdürü Orhan Sarıtepe ve beraberindeki heyet, 16-17 Nisan tarihlerinde, Özbekistan Cumhuriyeti Ekonomi ve Maliye Bakan Yardımcısı Akhadbek Haydarov, Daire Başkanı Botir Usmonaliev, Tarım Bakanlığı Daire Başkanları Ilkhom Juraev ve İsrailjon Kholmirzaev ile çevrim içi olarak bir araya geldi.

Antalya'da 27. Hasyurt Tarım Fuarı 8 Mayıs'ta başlayacak Antalya'da 27. Hasyurt Tarım Fuarı 8 Mayıs'ta başlayacak

Özbekistan heyeti, toplantılarda, TARSİM modelinin Özbekistan’da da kurulabilmesi amacına yönelik çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Heyet ayrıca, son yıllarda iklim değişikliğinin tarımsal faaliyetler üzerindeki olumsuz etkilerine bağlı olarak dünyada giderek önem kazanan tarım sigortaları uygulamalarının geliştirilmesi ve bu doğrultuda tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla ortak bir çalışma grubu oluşturulmasına ve işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik görüşlerini paylaştı.

Engürlü ise, tarım sigortaları alanında uzun yıllara dayanan tecrübelerini paylaşmaktan ve sistemin Özbekistan'da da kurulmasına rehberlik etmekten duyduğu memnuniyetini ifade etti.