Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Ünlüer mesajında, ‘Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak bir insanlık görevdir. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından bu anlamda önemli bir tarihtir.

İSKİ'den dijital dönüşüm atağı İSKİ'den dijital dönüşüm atağı

Bir ülkenin huzuru, ancak onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanabilir. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri ortadan kaldırmakta, öncelikle içinde bulunduğumuz toplumu güçlendirecektir.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla hareket eden Devletimiz, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak son yıllarda toplumsal yaşamda etkinlik alanlarını genişletmek ve daha iyi yaşam koşulları sağlamak amacıyla; engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin ekonomik ve sosyal durumlarını iyileştirmeye yönelik çok önemli düzenleme ve uygulamaları hayata geçirmiştir.

Engelli kardeşlerimizin önlerindeki sosyal ve fiziki engeller kaldırıldığında, kendilerine güvenilip fırsat verildiğinde, sanattan spora girişimcilikten üretime kadar her alanda gurur verici başarılara imza attıklarını, devletimizin ve milletimizin onlara olan desteğine fazlasıyla karşılık verdiklerini memnuniyetle müşahede etmekteyiz.

Hiçbir engelin seçim olmadığını bir kez daha hatırlatıyor, her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmamasını temenni ediyorum. Asıl engellilik, dezavantajlı gruplara karşı sergilenen duyarsızlık halidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelli vatandaşlarımızla ilgili duyarlılığın ve farkındalığın artmasına vesile olmasını temenni ediyor, sağlık huzur ve mutluluk dileklerimle tüm engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum.’ Dedi.