Ülkemiz Sol'u batılı siyaset adamlarını referans alıp, onlardan beslenirken İslami kaynakları, dünyaca kabul görmüş İslam alimlerini referans almaktan ısrarla kaçar. Onların yol göstericiliğine sırt döner. Niçin? Oysa ilk bu coğrafyadan beslenip yazanlar değil mi dikkate değer?

Kaldı ki bütün değerleriyle yaşam şekillerini oluşturmuş bir olguya, inanç dünyalarına, insanların maneviyatına uzak durmak suretiyle kendileriyle de aramıza mesafe konulmuş olmuyor mu? Kaynak sıkıntımız da yok, ilamın, birçok çağcıl meselede diyecek bir sözü de var.

Varsayın mülteci meselesini konuşuyoruz ve bu konuda hassasiyet uyandırmak diye bir derdimiz "unutmayın İslam’da en büyük kardeşlik, Muhacir-Ensar kardeşliğidir" diyen hazreti peygamberin sözü kapı gibi ortada iken Marx yahut Engels’in bu konuda iki kelam etmişliği var mı?

Yahut adaletsizlikler karşısında kimi zaman "ama onlarda bize...” diye başlayan cümleler kurarak ikircikli duruş gösterenlerin suratına Hz. Ali`nin "...Bin defa mazlum olsan da bir defa zalim olma..!" sözlerini çarpsak fena mı ?

Irkçı söylemlere karşı Ayetlerden, hadis-i şeriflerden daha büyük kaynak mı var? Siz Hz. Peygamberin veda hutbesinde sarf ettiği “Arap'ın Acem'e, Acem'in de Arap'a, sarı ırkın siyah ırka, siyah ırkında sarı ırka üstünlüğü yoktur” sözlerinden daha etkilisine rast geldiniz mi?

O batılı siyaset adamları "ırkçılık yapan bizden değildir “den daha keskin bir karşı çıkış göstermiş de biz mi okumadık güzel kardeşlerim? Dikkat edin Malcolm X "Amerika, İslam'ı anlamaya muhtaç. Bu din, ırk sorununu söküp atan dindir.." diyerek arkasına yüzbinleri toplamış?

Yahut yeni çağın yakıcı konusu ekolojik, çevresel kaygılar "Yaşadığımız dünya, insanlığın müşterek mirasıdır. Tabiat; malları yağmalanan bir mağaza değil, orada bütün canlıların da hakkı vardır ve bu hak mutlaka gözetilmelidir” şeklinde bir girişten daha etkilisi var mıdır?

Geçenlerde gördüm, Gaziantep`te bir yetim evi için yapılmış afişin üstüne Resûlullah Aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: “Müslümanlar içinde en hayırlı ev kendisine iyilik yapılan bir yetimin bulunduğu evdir" yazmış. Hadi ama fena mı?

Diğerlerine fazlasıyla gösterdiğimiz hürmeti kendi alimlerinizden niçin esirgeyelim? MEVLANA`dan çok daha İNSAN`mıdır Mao ? İBN-İ HALDUN`dan çok daha mı alım CHE ? HACI BEKTAŞ VELİ`den çok daha mı derin TROÇKİ?

Mevzu sendikal yaklaşım, işçi hakları ise “İşçinin Hakkını Alnının Teri Kurumadan Verin" diyen Hadis-i şerif senin Proletarya Diktatörlüğünden daha Adaletli değil mi?

Açın bakın Hil'ful Fudul'dan günümüze Sivil Toplum ve Sendika adlı kitabına. Peygamberimizin de yirmi yaşlarında içinde bulunduğu ve İslam tarihinde 'Erdemliler Yemini' olarak da bilinen Hilf'ül Fudul örgütlenmesini sendikalar için önemli bir referans olarak gösterir.

Ayrıca on yıllardır şunların öğretileriyle yolladınız da n`oldu? Bir arpa boyu yol alabildiniz mi?

Dikkat edin, sırf bütün o yanlış adreslerden beslendiğiniz içindir ki Özgürlükçülüğünüz yalan sizin gibi düşünmeyen hiç kimseye hayat hakkı tanımadınız. Irkçılık karşıtlığınız yalan Suriyeliye nasıl baktığınızı gördük. Darbe karşıtlığınız yalan Sisi`yi ayakta alkışladınız.

Velhasıl kelam, bu kardeşinizi dinleyin. Halkın belki de ilk kez size kulak verdiğini fark edeceksiniz.